fgAsset 1

Reactieve afdichtingsmiddelen voor architecten

Alles wat een architect moet weten over Botament reactieve afdichting.

Een architect houdt zich gewoonlijk bezig met de technische, functionele, economische en ook ontwerp- planning van bouwwerken en gebouwen. Bij de planning van een bouwproject moet altijd rekening worden gehouden met een passende afdichting tegen binnendringend vocht en vochtigheid. Daarom is het onontbeerlijk dat een architect vertrouwd is met de beste en economisch voordeligste afdichtingsopties die momenteel beschikbaar zijn. Absoluut onovertroffen op het gebied van structurele afdichting zijn de reactieve waterdichtingproducten BOTAMENT RD1 Universal en BOTAMENT RD2 The Green 1. Op deze pagina kan een architect hier alles over te weten komen

Met welke uitdagingen en problemen wordt een architect in zijn dagelijks werk geconfronteerd?

Het afdichten van een bouwwerk moet zorgvuldig worden gepland en aanbesteed. Gecompliceerde afdichtingssystemen bemoeilijken vaak de planning en de aanbestedingsprocedures. Architecten maken daarom graag gebruik van complete systeemoplossingen. Standaardspecificaties voor diensten en gedetailleerde tekeningen vergemakkelijken dit werk. Tijd is ook een belangrijke factor. Korte uitvoerings- en droogtijden zijn hier van cruciaal belang. Uitgebreide systemen tracht men daarom meestal te vermijden. Zij trachten veeleer oplossingen te vinden die technisch en economisch aantrekkelijk zijn. Een ander belangrijk aspect is de ecologische factor van het afdichten van gebouwen. Vaak moeten gedetailleerde oplossingen volledig van tevoren worden gepland. Sanering van verkeerd uitgevoerde addichtingen is meestal zeer kostbaar.

Op welke vormen van afdichting vertrouwen architecten momenteel?

Standaard bouwmethoden zijn de regel op het gebied van afdichting. Hiervoor worden vaak klassieke bitumendikke coatings gebruikt. Innovatieve oplossingen met reactieve afdichtmiddelen worden ook steeds populairder.

Waarom moet een architect vertrouwen op Botament reactieve afdichting?

De levenscyclusanalyse van BOTAMENT RD2 The Green 1 is aanzienlijk beter in vergelijking met PMBC. Bovendien voldoet RD2 aan de eisen van het DIBt-gegevensblad “Grondwaterhygiëne”. Het gebruik van een klein aantal uiterst geavanceerde systeemproducten garandeert korte bouwtijden en een hoge mate van veiligheid. Bovendien droogt de afdichtingslaag zeer snel door. Het hele afdichtingswerk wordt bijzonder doeltreffend wanneer er met een spuitmachine wordt gewerkt. Dit resulteert in een hoge mate van economische efficiëntie en een snelle voortgang van het bouwproces. Het 1-component BOTAMENT RD1 Universal is eveneens vezelversterkt en kan zonder mengen worden gebruikt. Vanuit bouwfysisch oogpunt zijn reactieve afdichtingen de “juiste” oplossing voor details, vooral in houtskeletbouw, maar ook voor raam- en deurelementen van vloer tot plafond. Botament reactieve afdichting is onverslaanbaar als totaaloplossing in combinatie met portaalafdichtingsband en BOTAMENT RD2 The Green 1. Reactieve afdichting heeft vele voordelen ten opzichte van conventionele afdichting. Voor meer informatie, klik hier.

Waar is een van de twee producten bijzonder geschikt?

Als volgens de planning de afdichting van de constructie in de zomer en bij hogere temperaturen wordt uitgevoerd, is BOTAMENT RD1 Universal bijzonder geschikt. Anderzijds is BOTAMENT RD2 The Green 1 geschikt voor lage temperaturen en/of hoge vochtigheid en voor speciaal detailwerk. In combinatie met de SB78 systeemafdichtband en de PB portaalafdichtband is het onverslaanbaar.

Waarom hoeft een architect zich geen zorgen te maken bij het gebruik van Botament reactieve afdichting?

De hoge prestaties en kwaliteit van de producten worden bewezen door veeleisende European Technical Assessments (ETA). Daartoe behoren niet alleen de reactieve afdichting Botament RD1 en RD2, maar ook de systeemproducten die nodig zijn voor structurele afdichting, zoals de afdichtingstapes. Bovendien wordt het brede scala van toepassingen van de producten gedocumenteerd door een groot aantal nationale testcertificaten.

fgAsset 1

De reactieve afdichtingen van Botament:

Botament Gebinde rd-1-home Reaktivabdichtung

BOTAMENT RD1 Universal

Botament RD2 Gebinde

BOTAMENT RD2 The Green 1

BOTAMENT RD2 The Green 1

Botament RD2 Gebinde

Jetzt neu - Unser Planungsleitfaden
für Reaktivabdichtungen!

Tauche ein in die Welt der Reaktivabdichtungen und plane dein Bauprojekt mit Expertise und Innovation.