fgAsset 1

Blog

Bitumen versus reactieve afdichting

Het belang van reactieve afdichting (zonder bitumen) blijft toenemen. Het is niet alleen de bijzonder gemakkelijke toepassing die het verschil maakt met de klassieke dikke bitumencoating. Er zijn vele redenen waarom ontwerpers, ambachtslieden en bouwheren steeds vaker kiezen voor vloeibare, bitumenvrije bouwafdichting, zoals het volgende overzicht bewijst.

Lees meer "

Afdichten van een balkon met Botament

Balkons staan bloot aan zware belastingen als gevolg van regenwater en temperatuurverschillen. Dit geldt natuurlijk vooral voor vrijhangende constructies. Gezien hun verbinding met het gebouw is het noodzakelijk dat balkons vakkundig en grondig worden afgedicht en dat water snel van het gebouw wordt afgevoerd. Als het balkon niet of slecht waterdicht is gemaakt, of als de helling onjuist is, kan er heel gemakkelijk water via poriën onder de slijtlaag komen.

Lees meer "

Afdichting in houten woningbouw met Botament

Bouwen met hout wordt steeds populairder. Ecologische aspecten, maar ook korte bouwtijden, hebben ertoe geleid dat het aandeel van de houtbouw in Duitsland gestaag is gegroeid en thans een aandeel van 20% in de woningbouw heeft bereikt.

Lees meer "