fgAsset 1

BOTAMENT RD1 Universeel

De snelle, één-component reactieve afdichting

BOTAMENT RD1 Universal is een ééncomponent, snel uithardende reactieve afdichting voor het afdichten van bouwonderdelen die in contact komen met de grond in nieuwe gebouwen en voor het renoveren van oude afdichting. Met de nieuwe ETA-beoordeling is er nu een technisch beoordelingsdocument voor reactieve afdichtingsmiddelen voor de Europese ruimte. Met BOTAMENT RD1 Universele reactieve afdichting geniet u van de bijhorende veiligheid voor installateurs, planners en bouwheren. De ETA – onafhankelijk, erkend door de bouwautoriteiten, Europees.

RD1 Bundle Produktansicht

Naast de Europese technische beoordeling beschikt BOTAMENT RD1 Universal ook over algemene bouwtechnische keuringscertificaten volgens de keuringsprincipes voor minerale afdichtingsslurry’s voor het afdichten van gebouwen (PG-MDS), voor materialen voor de afdichting van met de grond in aanraking komende bouwelementen tegen drukkend water en bij de overgang naar waterondoorlatende bouwelementen (PG-ÜBB), voor de afdichting in combinatie met tegel- en plaatbekledingen (PG-AIV-F) als polymeerdispersie en als minerale afdichtingsspecie en heeft de tests volgens DIN EN 15814, DIN EN 14891 doorstaan.

Botament Gebinde RD1 Reaktivabdichtung

eenvoudig, ééncomponentig

Dankzij de één-component formule is mengen op de bouwplaats volledig overbodig. Gedeeltelijke hoeveelheden kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Afval van te veel gemengd materiaal behoort tot het verleden. Door het hoge rendement wordt de benodigde ruimte op de bouwplaats enorm geminimaliseerd. BOTAMENT RD1 Universal bevat geen oplosmiddelen of bitumen.

Vezelversterking voor maximale veiligheid

BOTAMENT RD1 Universal is versterkt met microvezels. De afdichting vormt zo een hoge mate van bescherming tegen mechanische inwerkingen en zware waterbelastingen. Zelfs in geval van gedeeltelijke onthechting van kritische of gescheurde ondergronden biedt de afdichtingslaag een hoge mate van veiligheid door zijn interne sterkte, zelfs zonder gebruik van extra glasvezelweefsel.

Vezelversterking voor maximale veiligheid

BOTAMENT RD1 Universal is versterkt met microvezels. De afdichting vormt zo een hoge mate van bescherming tegen mechanische inwerkingen en zware waterbelastingen. Zelfs in geval van gedeeltelijke onthechting van kritische of gescheurde ondergronden biedt de afdichtingslaag een hoge mate van veiligheid door zijn interne sterkte, zelfs zonder gebruik van extra glasvezelweefsel.

Sneldrogend,
snelle resultaten

Vergeleken met conventionele reactieve afdichtingsmiddelen heeft BOTAMENT RD1 Universal een lange potlife. Dit vergemakkelijkt de verwerking, vooral op warme dagen. Het gereedschap is ook gemakkelijk te reinigen. Tegelijkertijd hoeft er geen compromis te worden gesloten over de droogtijd. Na 24 uur is de afdichting mechanisch belastbaar. Een duidelijke kleurverandering maakt de doordroging zichtbaar.

Bij hoge temperaturen

Weersomstandigheden zijn van cruciaal belang voor het welslagen van afdichtingswerkzaamheden buitenshuis, of het nu gaat om het afdichten van kelders, balkons of terrassen.
Reactieve afdichting wordt of is populair geworden omdat het veel sneller is dan bitumenwaterdichting – soms zo snel dat het moeilijk is om de toepassingstijd bij te houden.

DE 1x1 VAN AFDICHTING

Alles wat u moet weten over reactieve afdichtingen

Botament Gebinde RD1 Reaktivabdichtung
fgAsset 1

Het mixen was gisteren!

BOTAMENT RD1 Universal biedt een ongekende flexibiliteit en zuinigheid voor alle afdichtingswerkzaamheden op de bouwplaats. De naam zegt het al: met BOTAMENT RD1 Universal beschikt u over een product met slechts één component voor de meest voorkomende types van structurele afdichting. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook veel geld. Nooit eerder konden met water vervuilde oppervlakken – zowel binnen als buiten – zo gemakkelijk en snel worden afgedicht. Met BOTAMENT RD1 Universal staan installateurs van de kelder tot het dak dus altijd aan de veilige kant. De afdichting is volledig droog binnen 24 uur en regenbestendig na slechts 180 minuten.

Materiaalgegevens

Materiaal basis

Polymeerdispersie, additieven

Kleur

Groen

Leveringsvorm

2,5 kg / 10 kg / 30 kg

Opslag

vorstvrij, koel en droog min. 12 maanden in afgesloten originele verpakking

Verwerkingstijd

>1,5 uur

Regenbestendig

na ~ 6 uur

Verlijming van drainage- en isolatieplaten

na ~ 8 uur

Mechanisch belastbaar

na ongeveer 24 uur

Consistentie

Troffel-, borstel- en spuitbaar

Verwerking- en ondergrondtemperatuur

+5 °C tot +35 °C

BOTAMENT RD1 Universeel - De afdichtingskit voor elke toepassing

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Jetzt neu - Unser Planungsleitfaden
für Reaktivabdichtungen!

Tauche ein in die Welt der Reaktivabdichtungen und plane dein Bauprojekt mit Expertise und Innovation.