fgAsset 1

Reactieve waterdichting voor ruwbouwaannemers

Alles wat een ruwbouw aannemer moet weten over Botament reactieve waterdichting.

In een bouwproject moet de ruwbouwaannemer veelzijdige en vooral coördinerende taken verrichten en beslissingen nemen. In de meeste gevallen heeft dit ook te maken met de afdichting van het gebouw tegen vocht en vochtigheid. De reactieve afdichtingsmiddelen BOTAMENT RD 1 Universal en BOTAMENT RD 2 The Green 1 zijn ideaal voor dit project. Hieronder vindt u alle belangrijke informatie en tips die een bouwkundig aannemer moet weten over Botament reactieve waterdichting.

Met welke uitdagingen en problemen wordt een aannemer van ruwbouw in zijn dagelijks werk geconfronteerd?

Nadat de kelder is gebouwd, voert een bouwkundig aannemer eerst de kelderafdichting uit. Om de vloeren te kunnen metselen, is het meestal noodzakelijk steigers op te richten. Daarom is de snelle opvulling van de bouwput van bijzonder belang voor het bouwproces. Bij lage temperaturen duurt het echter zeer lang voordat klassieke bitumendikke deklagen zijn doorgedroogd. Bovendien is er vaak nauwelijks luchtverversing in de bouwput, waardoor de droging en de voortgang van de bouw nog meer worden vertraagd. De controle op de doordroging van de waterdichtingslaag is vaak alleen mogelijk met behulp van referentiemonsters. Bij bitumendikke coatings heeft een ruwbouwaannemer ook te maken met ingewikkelde systemen en talrijke producten, zoals koofmortel, dichtingsslurry, bitumen, primer en weefsel. Vaak moet een weefsel worden ingebouwd en een minerale dichtingsmest worden aangebracht ter hoogte van de bovenrand van de grond. De verbindingen van de structurele waterdichting met de aangrenzende bouwonderdelen zijn bijzonder kritisch, omdat in de meeste gevallen een waterdichting niet lekt op het “eenvoudige” oppervlak, maar in het detail. Door dit ingewikkelde systeem worden uitvoeringsfouten in de hand gewerkt. Het schoonmaken van het gereedschap na het werk is tijdrovend.

Welke vormen van waterdichting worden momenteel door een ruwbouwaannemer op de bouwplaats gebruikt?

De thans overheersende constructiemethode is die van dikke bitumenbekledingen. Het aanbrengen van bitumineuze dikke deklagen is echter door hun eigenschappen gewoon niet “leuk”. In sommige gevallen worden ook zelfklevende bitumenmembranen gebruikt. Deze hebben echter het nadeel dat zij alleen bij geringe waterbelasting kunnen worden gebruikt.

Waarom zou een ruwbouwaannemer BOTAMENT RD 1 Universal of RD 2 The Green 1 gebruiken?

Door zijn verwerkingseigenschappen is het gewoon leuk om reactieve afdichtingsmiddelen te gebruiken. De romige consistentie, de gemakkelijke reiniging van gereedschap en het lagere materiaalverbruik op de bouwplaats maken de reactieve afdichtingsmiddelen van Botament tot het favoriete product van ruwbouwaannemers. Het is een eenvoudig systeem met een paar geavanceerde systeemproducten. Mogelijke uitvoeringsfouten worden verminderd. De snelle applicatie en doordroging verkorten de werktijd. De andere productvoordelen van Botament reactieve waterdichting vindt u hier.

Waar is een van de twee producten bijzonder geschikt?

BOTAMENT RD 1 Universal is bijzonder geschikt voor hogere temperaturen. BOTAMENT RD 2 The Green 1 is daarentegen perfect voor lagere temperaturen en/of hoge vochtigheid en voor speciaal detailwerk in combinatie met de systeemafdichtband SB 78 en de portaalafdichtband PB.

Waarom hoeven ruwbouwers zich geen zorgen te maken bij het gebruik van reactieve waterdichting met Botament?

De hoge prestaties en kwaliteit van de producten worden bewezen door veeleisende European Technical Assessments (ETA). Daartoe behoren niet alleen de reactieve waterdichting Botament RD 1 en RD 2, maar ook de systeemproducten die nodig zijn voor structurele waterdichting, zoals de afdichtingstapes. Bovendien wordt het brede scala van toepassingen van de producten gedocumenteerd door een groot aantal nationale testcertificaten.

fgAsset 1

De reactieve afdichtingen van Botament:

Botament Gebinde rd-1-home Reaktivabdichtung

BOTAMENT RD1 Universal

Botament RD2 Gebinde

BOTAMENT RD2 The Green 1

BOTAMENT RD2 The Green 1

Botament RD2 Gebinde