fgAsset 1

Reactieve afdichtingen voor stukadoors

Alles wat een stukadoor moet weten over Botament reactieve afdichtingen.

De stukadoor is in de eerste plaats verantwoordelijk voor het bepleisteren van de gevels en binnenmuren van een bouwproject. Bij het bepleisteren van de gevel wordt hij ook geconfronteerd met de afdichting van het gebouw. In sommige gevallen krijgt hij de veeleisende taak om het gebouw af te dichten tegen binnendringend vocht en vochtigheid. De professionele reactieve afdichtingen BOTAMENT RD1 Universal en BOTAMENT RD2 The Green 1 zijn hiervoor geschikt. In de volgende regels vindt u alle informatie en adviezen waarmee een stukadoor rekening moet houden bij het afdichten van een gebouw met Botament reactieve afdichtingen.

Met welke uitdagingen en problemen wordt een stukadoor in zijn dagelijks werk geconfronteerd?

De stukadoor heeftbij de kim te maken met de afdichting. Voor hem is het belangrijk om een oppervlak te hebben waar overheen gewerkt kan worden. Het speelt slechts een ondergeschikte rol of een thermisch isolerend samengesteld systeem dan wel een klassiek buitenpleistersysteem op een gevel wordt aangebracht. Als de stukadoor hier zelf afdichtingswerkzaamheden uitvoert, heeft hij snelle producten nodig waarmee hij snel verder kan werken. Naast de eigenlijke afdichting van het gebouw in de plint, heeft een stukadoor een product nodig om het buitenpleisterwerk te beschermen tegen binnendringend vocht uit de grond. Hier is BOTAMENT RD1 Universal als gebruiksklaar product zeer interessant. In de bouwpraktijk staat de stukadoor voor de uitdaging ingewikkelde details op te lossen. Daartoe behoren bijvoorbeeld het afdichten van ramen van vloer tot plafond, het creëren van een tweede afdichtingsniveau onder vensterbanken of ingewikkelde aansluitingen op deuren, balkons en terrassen.

Welke vormen van afdichting worden momenteel door een stukadoor op de bouwplaats gebruikt?

Minerale afdichtingsslurries worden veel gebruikt voor afdichtingen die door een stukadoor worden uitgevoerd. De voorwaarden voor het gebruik ervan zijn minerale ondergronden zoals beton, pleisterwerk, metselwerk van kalkzandsteen of bakstenen. Het materiaal wordt gewoonlijk aangebracht met een spatel of kwast.

Waarom zou een stukadoor BOTAMENT RD1 Universal of RD2 The Green 1 gebruiken?

Met het gebruik van Botament reactieve afdichtingen worden de positieve eigenschappen van minerale afdichting slurries, zoals de herverwerkbaarheid, gecombineerd met de veiligheid van de klassieke kelderafdichting van PMBC (scheuroverbrugging, flexibiliteit, enz.). Botament reactieve afdichtingen hebben nog vele andere voordelen ten opzichte van conventionele afdichtingen. Meer informatie vindt u hier.

Waar is een van de twee producten bijzonder geschikt?

Bij gebruik als capillaire afdichting of minerale pleisterafdichting is BOTAMENT RD1 Universal bijzonder geschikt voor stukadoors. Een groot voordeel hierbij is dat er geen afval ontstaat en dat gemakkelijk deelhoeveelheden kunnen worden gebruikt. Bovendien is het product klaar voor onmiddellijk gebruik en kan het op de gebruikelijke manieren worden aangebracht. Meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van Botament reactieve afdichting vindt u hier. Detailformaties kunnen ook veilig en gemakkelijk worden uitgevoerd met BOTAMENT® RD2 The Green 1 en SB 78/ portaal dichtband. Bovendien is BOTAMENT RD1 Universal bijzonder geschikt voor hogere temperaturen. Anderzijds is BOTAMENT RD2 The Green 1 perfect voor lagere temperaturen en/of een hoge vochtigheidsgraad en voor speciaal detailwerk.

Waarom hoeft een stukadoor zich geen zorgen te maken bij het gebruik van Botament reactieve afdichtingen?

De stukadoor houdt zich vooral bezig met de afdichting van het plintgedeelte. Voor de beschrijving van een correcte uitvoering heeft de zogenaamde richtlijn “Fassadensockelputz” van het Fachverband der Stuckateure für Ausbau und Fassade Baden-Württemberg (SAF) zich gevestigd. Hier wordt bijzondere nadruk gelegd op het feit dat het pleisterwerk moet worden voorzien van een minerale pleisterafdichting, naast de eigenlijke bouwafdichting. Dit kan veel pleisterbeschadigingen in het plintgebied effectief voorkomen.

fgAsset 1

De reactieve afdichtingen van Botament:

Botament Gebinde rd-1-home Reaktivabdichtung

BOTAMENT RD1 Universal

Botament RD2 Gebinde

BOTAMENT RD2 The Green 1

BOTAMENT RD2 The Green 1

Botament RD2 Gebinde